Een familiebedrijf

Over Vreugdenhil

Wij zijn familie Vreugdenhil. Broers Johan, Frank en zus Marijke. We hebben een eigen tuinplantenkwekerij met buitenwinkel (Tuincentrum) in Eldersloo, vlakbij Assen. Leuk dat u kijkt op onze website!

 

Onze ouders, grootouders en de generaties daarvoor waren tuinders en boeren in het Westland. Wij komen uit een echte kwekersfamilie en daar zijn we trots op. Sinds 2001 hebben we een tuinplantenkwekerij in Drenthe.

 

 

Vanaf 2015 zijn we chemievrij gaan kweken onder het Natuurlijk Sterker label en vanaf begin 2023 biologisch gecertificeerd, onder toezicht van SKAL.

 

Op onze kwekerij staat het kweken met de kracht van de natuur centraal. Geen strijd tegen plagen en elementen, maar juist de principes van een gezonde bodem, biodiversiteit en de kringloop van het leven. We maken onze eigen veenvrije potgrond en bodemverbeteraar van lokaal gekregen bladafval, houtsnippers, groencompost en maaisels. Dit maakt onze planten weerbaar en natuurlijk sterker.

 

In onze ruime buitenwinkel zijn de planten van onze kwekerij te koop. Daarnaast vullen we ons assortiment aan met biologisch geteelde, of chemievrije producten van andere kwekers. Zijn deze niet biologisch verkrijgbaar, dan blijven gangbaar geteelde planten over. Hierdoor hebben wij een breed assortiment voor de hele tuin. Vaste planten, heesters, grassen, bomen, bollen en zaden. Eetbare planten, siergrassen, hagen, inheems of gewoon omdat ze mooi zijn om te zien.

 

We kunnen u helpen bij het maken van een beplantingsplan, planten bezorgen en deze voor u aanplanten. Met een groepje liefhebbers is een rondleiding of workshop over bodemgezondheid mogelijk. In onze winkel vindt u volop informatie over thema’s als hitte, droogte in uw tuin. Eetbare planten voor het voedselbos voor meer leven, vogels en insecten in uw tuin.

 

In onze bedrijfsvoering maken we gebruik van ieders talent en bieden we mensen waardig werk. We gebruiken tweedehands potten en recirculeren het water. Onze energie wekken we op met zonnepanelen en we vervangen steeds meer apparaten en voertuigen door elektrische exemplaren. Zo zijn we op alle fronten bewust bezig met de wereld om ons heen.

 

Met tuinplanten van Vreugdenhil maakt u dus niet alleen uw tuin, maar ook de wereld een beetje mooier!

 

Kijk op www.natuurlijksterker.nl en onze instagram en facebookaccount natuurlijksterker voor meer informatie over onze kweekwijze en verder op www.vreugdenhilmooimakers.nl of deze social media accounts over de mogelijkheden van onze winkel en diensten.

Natuurlijk Sterker producten zijn online te koop op: