Bestrating en halfverharding

Over bestrating en halfverharding

Bent u van plan om uw oprit te verharden, een terras aan te leggen of een wandelpad te creƫren door uw tuin? Dan kan door bestrating of halfverharding. Bestraten kan met betonnen of gebakken stenen of met natuursteen.

Stenen en klinkers zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, maten en vormen, elk met hun eigen uitstraling. Met of zonder schuine rand (facet). Gewassen of getrommeld. Ieder type steen heeft een eigen karakter.

Gebakken stenen kent u vast van oude stadscentra met knusse steegjes. Het geeft een klassiek beeld. Toch is gebakken bestrating ook fraai in een moderne tuin. De stenen zijn door het bakproces niet volledig maatvast en dat geeft een authentiek karakter. Bovendien is het een duurzame optie. Gebakken stenen gaan lang mee en zijn kleurvast.

Natuursteen is een verzamelnaam voor allerlei steensoorten die uit de natuur gewonnen worden. Basalt, graniet of porfier. Elk product heeft eigen kenmerken. Grind en split zijn kleine stukken natuursteen die worden gebruikt bij halfverharding van uw terras, pad of oprit.

Een aantal mogelijkheden op een rij gezet

In ons verkoopcentrum vindt u een uitgebreid assortiment aan bestrating en halfverharding.

Hieronder hebben we aantal voorbeelden voor u op een rij gezet.

Strackstone 21x7x8 Havanna
Rustiek 20x5x8,5 Norton Paars-Blauw
Antica 20x5x6,5 Geel-Bruin-Rood-Brons
Strackstone 21x7x8 Wijnrood-Oker
Tambour 20x5x7 Brons
Basalt split zwart 8-11 mm
Ardenner split grijs 8-16 mm
Strackstone 21x7x8 Wijnrood-Antraciet
Tambour 20x5x7 Smook